Szalonnás, tefölös ragu, orsó tésztával

Nyomtatás

Szalonnás, tefölös ragu, orsó tésztával


Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg sertéscomb
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál rizsliszt
2 csg Cornito orsó tészta

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. Az apró kockákra vágott vöröshagymát rátesszük és addig sütjük míg üveges nem lesz. Fokhagymaprésen áttört két gerezd fohagymát hozzáadjuk, majd a hosszú csíkokra vágott sertéshúst / vagy csirkemellet, vagy marhahúst/ Össze pároljuk fedő alatt kb. 10 percet majd meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel. Amikor a hús megpuhult kevés vízben elkevert rizsliszttel sürűsítjük majd tejfölt teszünk bele.Pár pecet forraljuk majd a tűzről levéve tálaljuk a közben kifőzött orsó tésztával.

 

Vissza a receptekhez