Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Sajtos tekercs

Nyomtatás

Sajtos tekercs Emese kenyérporból:

Hozzávalók:

25 dkg Emese Kenyérpor

½ csg sütőpor

2 dl tejföl

10 dkg margarin

Töltelék: 10 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál tejföl

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, lisztezett konyharuhán vékonyra kisodorjuk.

A töltelék margarinját habosra keverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, sót.

A kisodort tésztára kenjük, / lehet, hogy csak az újunkkal tudjuk kenni, mert a tészta könnyen kiszakad/. A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, becsomagoljuk a konyharuhába és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, a sajtos rúdból fél centis szeleteket vágunk, kisütjük.

200 C fokon KB 15 percig.

Vissza a receptekhez