Rétes túrós és meggyes

Nyomtatás

 



30 dkg „Emese" kenyérpor, 1 pohár kefir, 20 dkg margarin,

Összegyúrjuk, 3 kis cipót készítünk belőle és a hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára konyharuhába csomagolva.
Másnap elővesszük, és egy tiszta konyharuhát alaposan meglisztezünk (kenyérporral).
A konyharuhán szép vékonyra kinyújtjuk, úgy hogy folyamatosan liszttel szórjuk a tésztát.
A vékonyra kinyújtott tésztát megkenjük vékonyan étolajjal, megszórjuk morzsolt túróval,
megmosott mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral, meglocsoljuk jól kikevert tejföllel és a konyharuha segítségével feltekerjük. Belefordítjuk a kizsírozott tepsibe és a feltekert rétest megkenjük étolajjal.
A meggyes rétes ugyanígy készül, megszórjuk gluténmentes Corníto zsemlemorzsával, meggybefőttel, cukorral, és ízesítjük egy kis őrölt fahéjjal. Meglocsoljuk tejföllel és feltekerjük. Sütjük 200 C fokon KB: 25 percig.

 

Vissza a receptekhez