Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Piskóta tekercs

Nyomtatás

Piskóta tekercs:
6 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál Emese süteménypor, 1/2 csg sütőpor

A 6 db tojás fehérjéből a 5 evőkanál kristálycukorral, nagyon kemény habot verünk. Külön felverjük a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a habba.
A süteményporban elkeverjük az 1/2 csg sütőport, és azt is a habba keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután tepsibe öntjük, aminek az aljára papírt szabtunk.
Előmelegített sütőben sütjük, először 200 C fokon, majd 10 perc után csökkentjük a hőfokot 150 C fokra és még kb 20 percig sütjük.
Ha kisült késsel körbevágjuk a forma mentén, és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Konyharuhára borítjuk és még melegen feltekerjük.
Ha kihűlt barack lekvárral, vagy ízlés szerinti krémmel töltjük, porcukorral meghintjük vagy a krémmel mekenjük.

Főzött krém:

10 dkg kukoricakeményítőt 1,5 dl tejben felfőzünk, 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral 2 csg vaniliáscukorral kikeverünk. Ha a keményítő kihült a kettőt össszekeverjük, s a piskótát megkenjük.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok