Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Piskóta

Nyomtatás

Piskóta:
8 db tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál Emese süteménypor, 1 csg sütőpor

A 8 db tojás fehérjéből a 7 evőkanál kristálycukorral, nagyon kemény habot verünk. Külön felverjük a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a habba.
A süteményporban elkeverjük az 1 csg sütőport, és azt is a habba keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Ezután tortasütő formába, vagy tepsibe öntjük, aminek az aljára papírt szabtunk.
/Attól függ milyen süteményt, akarunk készíteni./
Előmelegített sütőben sütjük, először 200 C fokon, majd 10 perc után csökkentjük
a hőfokot 150 C fokra és még kb 20 percig sütjük.
Ha kisült késsel körbevágjuk a forma mentén, majd fa táblára borítjuk, és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Visszafordítjuk, és ha kihűlt tetszés szerint krémmel töltjük.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok