Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Perec

Nyomtatás

Perec: / Sós apró sütemény./
1csg Emese kenyérpor, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 1 tojás

A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, és a margarint. Hozzákeverjük a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, és egy jól gyúrható tésztát kapunk.
Ezután hideg helyen vagy hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Sodrófával nyújtjuk kb. 0, 5cm vékonyra. Perec alakú /vagy nagyon apró pogácsa/szaggatóval kiszúrjuk. Tetejét tojással kenjük, és kizsírozott tepsiben sütjük.
Gázsütőben közepes fokozaton, villanysütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig, attól függően ki milyen ropogósan szereti.

Tejmentes perec:
1 csg kenyérpor, 25 dkg liga margarin, 2,5 dkg élesztő, 2 dl víz, 1 tojás.

A kenyérporban elmorzsoljuk az élesztőt, és a margarint. Hozzákeverjük a tojást és a vizet. A továbbiak megegyeznek az előtő receptben leírtakkal.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok