Méteres kalács

Nyomtatás

Méteres kalács:

6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadunk 1 dl étolajat és 1 dl langyosvizet. Végül a keményre vert tojásfehérjét, 30 dkg Emese süteményport és 1 csg sütőport keverünk bele.
A masszát elfelezzük, és az egyik félhez keverünk 3 kanál kakaót, 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál langyosvizet. Őzgerinc formákba öntjük a kétféle masszát és 150 fokon lassan sütjük, kb 40 percig.

Töltelék:

1 csg puncs pudingot 4 dl tejjel megfőzzük.
20 dkg porcukrot, 25 dkg margarinnal habosra keverjük és ha a puding teljesen kihűlt, a kettőt összekeverjük.
A kisült tésztákat felszeleteljük és egy szelet barna tészta, töltelék, sárga tészta így összerakjuk a sütit, kakaósmasszával leöntjük és ferdén szeleteljük.

Kakaómassza:

7 kanál kakaó, 7 kanál porcukor, 4 kanál tej, ezt felforraljuk, a tűzről levéve 1 dl étolajat hozzákeverünk és a tésztára öntjük.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok