Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Lángos

Nyomtatás

 

Lángos készítés:

1 csg Emese kenyérpor

2,5 dkg friss élesztő

fél pohár tejföl

1 evőkanál étolaj

1 tojás

pici tej

 

Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a többi hozzávalókat és összegyúrjuk.

Tejet annyit kell beletenni, jól lapítható lágy tésztát kapjunk. Alaposan dolgozzuk össze.

Fogjunk egy nylon zacskót és étolajozzuk meg a belsejét, tegyük bele az összegyúrt tésztánkat, majd a hűtőszekrényben tárolva 24 óra múlva készíthetünk belőle lángost.

Ez az úgynevezett: Andika hűtős lángosa, melyet így zacskóban eltárolhatunk 4- 5 napig. Mindig annyit veszünk ki belőle amennyit éppen elfogyasztunk.

A tűzhelyre tegyünk fel melegedni egy serpenyőben étolajat, közben csípjünk, ki annyi lángos tésztát ahány lángost akarunk sütni. Vizes kézzel lapítsuk el, hogy lángos formája legyen. Egy morzsányit dobjunk a melegedő olajunkba, ha az olaj elkezd bugyborékosan sisteregni tehetjük a tésztát is. Pár pillanat múlva megforgatjuk, majd papír törölközőn hagyjuk lecsepegni.

Fogyaszthatjuk lereszelt fokhagymával (kis étolajjal és vízzel összekeverve),

Tejfölösen, sajtosan vagy akár lereszelt friss zöldségekkel.

Vissza a receptekhez