Kenyér

Nyomtatás

Az EMESE kenyérporból az alábbi receptek szerint készíthetünk egy 75 dkg-os glutenmentes kenyeret:

Kenyér:
1 csg kenyérpor, 3 evőkanál étolaj, 4 dl víz, 4 dkg élesztő

Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag / 0,45 dkg / kenyérporhoz, ezután belekeverünk 3 evőkanál étolajat. Robotgéppel jól kikeverjük. Egy sűrű galuskaszerű tésztátkapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben / gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200 C fokon 45 percig sütjük.Ha akarjuk, dúsíthatjuk 1 tojással, van akinek így ízletesebb. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér másként:
1 csg Emese kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.

A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!

Kenyér tejföllel:
1 csg Emese kenyérpor, 0, 2 dl tejföl, 2 dl víz, 2 dkg élesztő,

A kenyérporba beleöntjük a tejfölt, összekeverjük, és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint.
Keleszteni nem szabad!

Fűszeres kenyér:
1csg kenyérporba belekeverünk 1 csapott kávéskanál borsot, 1 csapott kávéskanál örölt köményt, 2 púpos kávéskanál szárított snidlinget.
Az előző receptek közül kiválasztunk egyet, és az alapján sütjük.

Az elkészült kenyér tárolása:
Ajánlatos a kihűlt kenyeret felszeletelve, alufóliába csomagolva mélyhűtőben tárolni, és fogyasztás előtt az elegendő mennyiséget gázsütőben, vagy mikrohullámú sütőben felmelegíteni. Kenyérpirítóban megpirítva is nagyon ízletes.

A kenyérporkeverék használható rántáshoz, sűritéshez, készíthető belőle palacsinta, panírozott húsok és ételek.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok