KARÁCSONYI MÉZES SÜTI

Nyomtatás

Karácsonyi mézes süti:


Hozzávalók:
60 dkg „Emese"Süteménypor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 10 dkg porcukor, 12,5 dkg vaj vagy margarin, 12,5 dkg méz, 2 k.k. őrölt fahély, 1 k.k. őrölt gyömbér, 1csapott k.k. őrölt szegfűszeg, 3 k.k. reszelt citromhély.

Diszítéshez: 1 tojás fehérlye, 20 dkg porcukor, csipet só.


A mézet és a vajat kis lángon összeolvasztjuk. A lisztben elkeverjük a fűszereket, szódabikarbónát. Hozzáadjuk a tojásokat, olvasztottméz+vajat és összekeverjük. Egy ragacsos tésztát kapunk, melyet 1 éjszakára hűtőszekrénybe teszünk.
Másnap sütiporozott deszkán átgyúrjuk. Annyi sütiport tegyünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kb: fél centi vastagra nyújtjuk és különböző formákkal szaggatjuk.
Vigyázzunk ne legyen vékony a tészta, mert akkor nem tartja meg a formáját.
Sütése 150-180 C fokon 7-8 perc. Vigyázzunk ha elkezd a teteje pirulni már jó !!
Finom puha süteményt kapunk, ha kihült lehet diszíteni.

Diszítés: felvejük a tojásfehérjét a cukorral, fogunk egy nylon zacskót beletöltjük, majd zacskó sarkát picit kivágjuk.

Ebből az adagból nagyon sok lesz, de sokáig eltartható és puha marad!

 

Vissza a receptekhez