Kakaós tekercs linzer

Nyomtatás

 

Kakaós tekercs Emese süteményporból

Hozzávalók:

0,5 kg Emese süteménypor

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

2 tojás

½ csg sütőpor

1 evőkanál kakaópor

citrom

Az összetevőkből tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és a tészta egyik felébe gyúrunk 1 evőkanál kakaóport. Lisztezett /Süti poros/ konyharuhán vékonyra kisodorjuk, a konyharuha segítségével félretesszük, majd a kakaós tésztát szintén kisodorjuk konyharuhán és a kettőt egymásra helyezzük. Jó szorosan feltekerjük és konyharuhába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 2 óra hosszára.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, a feltekert rúdból fél centis karikákat vágunk és sütjük.

200 C fokon KB 15 percig szép világosra sütjük.

 

Vissza a receptekhez