Hogyan főzzünk tésztát?

Nyomtatás

Mindig bő vízben, mindig sóval ízesített és mindig a forrástól lobogó vízbe tegyük a tésztát.
A gluténmentes száraztésztánk főzőleve sűrűbb, mint a normál tésztáé, ezért mindig főzés után hideg vízzel öblítsük át, és vigyázzunk ne sokáig hagyjuk lecsepegni, mert összeragadhat.
Vegyük figyelembe, milyen vastagságu tésztát főzünk! A különböző formájú tészták főzési ideje eltérő. Például a fodrosnagykocka főzési ideje kicsit hosszabb, mint pl. a spagettié!
A legjobb gyakorlat az, ha főzés közben folyamatosan kóstoljuk a tésztát. Akkor jó ha úgynevezett roppanós a tészta, tehát rugalmas és rágni kell.
A szétfőzött tészta sem ízre, sem látványnak nem jó.
A kifőtt tésztát, ha köretnek lesz, célszerű forró vajra, vagy étolajra tenni és abban átforgatni,
így nem ragad össze.A legtöbb tészta igazán csak frissen kifőzve finom, de mikrohullámu sütőben felmelegítve is nagyon ízletes.
A Tóthék tésztája nem fő szét, és a kukoricaliszt színe olyan látványt nyújt, mintha legalább 8 tojásos tésztát tennénk az asztalra.
11 féle formában készül, ezzel is segítve a különböző ételek elkészítését.
Kérem tekintse meg recept ajánlatainkat, merítsen ötleteket. A receptek mind kipróbált, könnyen elkészíthetők, és ízletesek!

Jó étvágyat és jó egészséget!

Vissza a receptekhez