Rólunkmondták:

Dora Vig Bjon

2015. november 05. 18:21:02

Svédországban nagyon szeretik a tésztátokat, mivel állaga hasonlit egy "rendes" tésztához.

További hozzászólások

Fánk

Nyomtatás

1 csg süteménypor, + sütipor a deszka lisztezéséhez, 3 tojás, 1 csipet só, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott margarin.

A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, a sütiporhoz kevert többi alapanyaggal tésztát dagasztunk. Lisztezett deszkán kétujnyi vastagra sodorjuk, és közepes méretű pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Közben étolajat forrósítunk egy lábasban. A kis pogácsa közepét ujjunkal kilyukasztjuk és a nem lisztes felével lefelé az olajba helyezzük. Fedőt teszünk a lábasra és kb. fél percig sütjük. Amikor arany sárga színe van, megfordítjuk de akkor már nem teszünk rá fedőt. Ha kisült papírszalvétás tányérra tesszük lecsepegni. Sárgabarack lekvárral tálaljuk.

Vissza a receptekhez

Kapcsolódó termékajánlatok